Een tedere blik op het naakte lichaam

Naakt

Het is een boeiende onderneming telkens een ervaring te gaan opzoeken. Als fotograaf wil ik iets meemaken, mezelf in een positie plaatsen die niet noodzakelijk eenvoudig is. Er moet een uitdaging aan gekoppeld zijn, hoe klein of onverwacht dat element ook is.

Naaktfotografie was een nog te ontdekken onderwerp. De vraag kwam telkens terug: Wat zal er gebeuren met me als ik mezelf in die positie plaats, als fotograaf van een naaktmodel? Wat zal het resultaat zijn? Een biologische kijk op het menselijk lichaam, of eerder een erotisering van het naakte? Voel ik me er comfortabel of onwennig bij? Ik was nieuwsgierig. Lees verder onder de fotoreportage...

//www.potvliegephotography.be/wp-content/uploads/newuploads/Laura-73.JPG


Het eigenlijke fotograferen werd, zoals gehoopt, een duik in het onbekende. En het eindresultaat toont een sfeer die ik niet noodzakelijk voor ogen had. Enkel door het te doen kan je geleidelijk aan ervaren wat het wordt, hopelijk vanuit een staat van verwondering. Zo dicteert de ervaring het thema.

De houding die ik ontdekte als naaktfotograaf is er één die me boeit en me doet zoeken naar meer ervaringen hierin. Als fotograaf voel ik namelijk een immense verantwoordelijkheid tegenover het naaktmodel, die gekenmerkt wordt door een heel zorgzame benadering. Het is een heel aangename positie van waaruit ik beelden kan maken; één waarin de vertrouwensband tussen model en fotograaf comfort creëert.

Neem gerust contact op met me als u graag een fotoreportage wil maken. Dit kan zowel naaktfotografie zijn, als eerder sensuele beelden. Ik kom graag vrijblijvend op bezoek om een mogelijke samenwerking te bespreken.