Bert Potvliege

Beelden maken maakt gelukkig. En vertrouw op je instinct. Het heeft me al tot hier gebracht. Hoe zou ik het anders ooit volgehouden hebben? Ik hou van het beeld en dat gaat nooit meer veranderen. Ik laat het een belangrijk deel uitmaken van wie ik ben en wat ik doe. Sinds ik me toeleg op mijn passie heb ik voor het eerst het gevoel iets zinnigs te doen met mijn leven.

Waar dit alles gaat eindigen is een raadsel, maar laat het vooral een raadsel zijn.

Fotograaf worden is een heerlijke maar ellenlange zoektocht naar je eigenheid. Ergens verwacht ik ook dat dit een leven lang zal duren. Doorheen de jaren leer je jezelf uiteraard kennen. Je herkent jezelf stilistisch en inhoudelijk in je werk. Tegelijkertijd groei je en overkom je hindernissen, schaaf je jezelf bij op de meest onverwachte manieren. De kern is dat het altijd gaat over het onderwerp in een wereld. Noem het een ontzag voor de ons omringende rijkdom, of dit nu de natuurlijke wereld is of een kleine zolderkamer waarin een onderwerp zich bevindt. De weelde van de wereld waarin het subject zich bevindt is de broodnodige aanvulling op het sentiment die ik het onderwerp wil doen uitstralen. Daar horen twee tendensen bij.

De eerste is dat ik aangetrokken ben tot projecten die emotioneel complex en confronterend zijn. Fotograaf zijn geeft me de kans om mijn toestel te gebruiken als een middel om mezelf in werelden te forceren die buiten mijn comfortzone liggen, waar ik fotografie kan beleven als een soort therapie. De tweede is dat, hoe ik het ook draai of keer, ik een immense affiniteit heb met natuurfotografie, waarbij ontzag en verwondering centraal staan. Wat ik ook doe, welke zijwegen ik ook insla, ik kom altijd terug uit op deze twee elementen. Dit aanvaarden is de belangrijkste stap in mijn ontwikkeling als fotograaf.

Ik geniet volop van deze groei naar authenticiteit. Het is vaak een gewichtige bezigheid, maar ik probeer het luchtig te houden waar mogelijk. Opdrachten doen voor klanten hoort daarbij. Ik kan hier emotionele afstand nemen van het werk, mijn vaardigheden aanscherpen en er mensen gelukkig mee maken. Ook dit is deel van het pad.  Waar dit alles gaat eindigen is een raadsel, maar laat het vooral een raadsel zijn. Vergeet vooral niet te genieten onderweg.

Prijzen

"Mijn voornaamste kenmerk als fotograaf is dat ik steeds een omvangrijke hoeveelheid beelden aflever in hoogstaande kwaliteit. U krijgt de bewerkte beelden digitaal, die u mag gebruiken naar eigen believen. Het is tenslotte uw fotoshoot en de beelden zijn van u.

Indien u wenst kan ik de beelden ook drukken, op heel diverse manieren (in formaat en ondergrond). Dit zit niet inbegrepen in de prijs, maar is uiteraard bespreekbaar. De prijzen en bijhorend tijdsbestek die u hiernaast kan vinden betreffen de tijd die ik spendeer met het eigenlijke fotograferen. Het bewerken achteraf en het digitaal leveren zit hierbij inbegrepen."

Onderwerp Tarief
Eerste uur € 150
Tweede uur € 100
Vanaf derde uur € 60
Reiskosten € 0,3653 / KM