Bert Potvliege

Een fascinatie voor het beeld is er al altijd geweest; een interesse in fotografie al enige jaren. Maar de drive om dit professioneel uit te bouwen is jong. Ik werd zelfstandig fotograaf in 2017. Dit bleek een uitstekende zet te zijn, aangezien professioneel creatief bezig zijn me een immense voldoening schenkt. Visuele communicatie blijft voor mij de allermooiste vorm van dialoog.

Ik ben een jonge fotograaf, volop strevend naar het verder ontwikkelen van een eigen stem.

Ik bouw mijn onderneming uit in twee takken. Enerzijds stelt ik me ten dienste van klanten die mijn werk smaken en me wensen in te huren voor een opdracht. Dit is vaak voor een communie, een huwelijk of een feest, soms voor een portrettenreeks, maar dit kan eigenlijk van alles zijn. Ik kan mij niet specialiseren in één tak. Zo werkt het niet voor mij, wat vrij atypisch is voor een fotograaf. Ik kan enkel een eigen stem ontwikkelen en die loslaten op een onderwerp. Meer houdt het niet in. Anderzijds werk ik ook mijn eigen projecten uit, waarbij ik de uitdaging opzoek. Confrontaties opzoeken, uitgedaagd worden, ethische principes aankaarten. Het boeit me. Ook hier zijn de onderwerpen enorm divers.

Als fotograaf in mijn eigen projecten ga ik op een wijze te werk die me niet toelaat op voorhand vast te leggen wat de thema’s zullen zijn die aan bod komen in de beelden. Ik moet elke shoot eerst meemaken vooraleer ik kan achterhalen wat ik nu net beleefd heb. Fotograferen is een heel intensieve bezigheid die me lichamelijk uitput. Zo heb ik het graag. Het is heel bewust ervaren, wat me niet toelaat al te lang stil te staan bij wat het betekent. Het is pas bij het bewerken dat het werk zijn definitieve thematische vorm krijgt.

Ik ben een jonge fotograaf, volop strevend naar het verder ontwikkelen van een eigen stem. De weg is lang en heeft geen eindbestemming. Elke stap draagt bij in het groeien. Samen met jou, als onderwerp, wil ik een volgende stap ervaren.

Prijzen

"Mijn voornaamste kenmerk als fotograaf is dat ik steeds een omvangrijke hoeveelheid beelden aflever in hoogstaande kwaliteit. Ik ga niet te werk als een fotograaf die u slechts enkele beelden levert, waarbij u dient bij te betalen indien u er meer wenst. Het is tenslotte uw fotoshoot en de beelden zijn van u.

Ik lever de beelden doorgaans digitaal af, maar indien u dit wenst kan ik deze ook afdrukken, op heel diverse manieren (in formaat en ondergrond). Dit kunnen we uiteraard bespreken. De prijzen en bijhorend tijdsbestek die u hiernaast kan vinden betreffen de tijd die ik spendeer met het eigenlijke fotograferen. Het bewerken achteraf en het digitaal leveren zit hierbij inbegrepen."

Onderwerp Tarief
Eerste uur € 150
Tweede uur € 100
Vanaf derde uur € 60
Reiskosten € 0,3653 / KM