Ledeberg, een wijk die zorgt draagt voor zij die er nood aan hebben

Kwartiermaken

Kwartiermaken betekent het zoeken en creƫren van gastvrije plekken voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. Sedert enkele jaren wordt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid steeds meer naar zo een plaatsen gezocht. Men gelooft dat langdurige opnames heel wat nadelen hebben voor de mensen die er verblijven. Hulpverleners geven zorg aan huis en ondersteunen ook buurten om mensen te helpen samen te leven.

Onder leiding van psycholoog Peter Dierinck werd het afgelopen jaar dergelijk project  uitgevoerd in Ledeberg. De intentie van dit project was het zorgen voor elkaar in het middelpunt van de belangstelling te brengen. De vele hulpverleningsorganisaties actief in Ledeberg staken de koppen samen om dit te ondersteunen.

//www.potvliegephotography.be/wp-content/uploads/2019/10/site-project-19.jpg


 

als fotograaf observeerde ik dit traject en presenteer ik het resultaat in de vorm van een tentoonstelling. Mijn werk gaat verder dan enkel het psychiatrisch project en toont een beeld van groepen en mensen die zorg geven en krijgen, en zo de leefbaarheid in Ledeberg verbeteren. Het toont een wijk die zorg draagt voor zij die er nood aan hebben. Om het even welke zorg die je voorziet als professional doe je altijd samen met de buurt en haar bewoners. Het schetst de kleine goedheid van een buurt. Kwartiermaken gaat zo ook over het respect voor de verschillen tussen deze groepen.

Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest