Tentoonstelling ‘Beleven’ – Groot Vleeshuis – Gent

March 12, 2019
0 Comments

Het is een bijzondere dag vandaag. Vandaag start de vierde tentoonstelling van het project ‘Beleven’, in het Groot Vleeshuis op de Groentenmarkt, hartje Gent. Het was nooit de intentie om 17 maand nadat ik op het idee kwam om een fotoshoot te doen in het bejaardentehuis – waar een familielid net overleden was – rond te trekken met een tentoonstelling hierover. Wat aanvankelijk een studie was naar het zichzelf confronteren met een uitdagend onderwerp, groeide langzaamaan uit tot een les in moraliteit over maatschappelijke perceptie op het lichaam, de aftakeling en de dood. Ik herinner me nog goed op een dag in februari 2018 dat de één schoonheid zag in een beeld dat later die dag door een ander werd omschreven als ronduit onethisch. Toen wist ik dat ik iets had.

Eén van de doelstellingen in 2018 was mijn werk verspreiden op een andere manier dan via sociale media. Al snel kwam het idee om een boek te publiceren. Niet snel daarna stelde iemand voor een tentoonstelling in elkaar te steken. Wat volgde was een vernissage, een maand exposeren in een cultureel centrum, persberichten en nóg twee tentoonstellingen in nabijgelegen gemeentes.

Vandaag is een bijzondere dag, niet enkel omdat het ‘Beleven’-avontuur verdergaat, maar vooral omdat het doorgaat in Gent. Zeven maand geleden ben ik verhuisd naar deze stad. Al snel ging ik op zoek naar locaties om mijn werk hier te presenteren. Dit ging gepaard met veel telefoons, bezoeken, presentaties en jury’s. We zijn een half jaar verder en er staan een viertal tentoonstellingen op de agenda voor 2019 – twee al in concrete vorm. En vandaag start de eerste. Omschrijf het als een streven naar het lanceren van jezelf. Dus de tentoonstelling van vandaag is de volgende stap en het is er één om trots op te zijn.

Jullie zijn allemaal vriendelijk uitgenodigd om mijn werk te gaan bekijken in het Groot Vleeshuis op de Groentenmarkt in Gent, van dinsdag 12 t.e.m. zondag 24 maart. Elke dag open van tien tot achttien uur en gesloten op maandag. Rest me enkel nog iedereen te bedanken die dit project hielp realiseren, niet in het minst de bewoners van rustoord Veilige Have in Aalter en hun familieleden.  

Leave a comment